<<<  -  1  2  -  >>>




Pierogi z kapustą i grzybamiFarsz:
• 2 kg kiszonej kapusty
• 0,8 kg suszonych prawdziwków lub podgrzybków
• 1,5 kg boczku świeżego (chudego)
• 2 cebule
• sól i pieprz
 »» więcej



PrzekładaniecCiasto:
• 50 dag mąki
• 15 dag margaryny
• 2 jaja
• pół szklanki cukru
• pół szklanki miodu
• łyżka sody
 »» więcej



Rogaliki• 1 kg mąki tortowej
• 2 jajka
• 10 dag drożdży
• 0,5 szklanki cukru
• kostka margaryny
• 0,5 litra mleka
• trochę oleju
• marmolada
 »» więcej



Kulebiak z kapustą i grzybamiCiasto drożdżowe:
• 250 ml mleka
• 500 g mąki (ok. 3 szklanek)
• 1 żółtko
• 20 g drożdży
• 1 łyżka masła osełkowego
• 2 łyżeczki oleju
• 1 łyżka soli i cukru

 »» więcej



Czernina• ½ kaczki
• krew z jednej kaczki z dodatkiem octu
• por
• seler
• pietruszka
• marchewka
• pęczek zieleniny (nać pietruszki, selera, gałązka lubczyku związana nitką)
• sól, pieprz, ziele angielskie, majeranek, liść laurowy

 »» więcej



Pigwówka• 1 kg dojrzałych owoców pigwy
• 1 litr spirytusu
• ½ litra wódki
• ½ kg cukru
 »» więcej

<<<  -  1  2  -  >>>

VIP

  • Wybierz język
  • Polecamy